30 Mayıs 2019 Perşembe

victoria kanada ile ilgili görsel sonucu

Victoria’da yaşam nasıldır?

Ülkenin resmi dili  İngilizce ve Fransızca’dır. Para birimi ise Kanada Dolarıdır.
Victoria’nın bulunduğu bölgede ılıman iklim hakim.  Burası bir turizm kenti.  İnsanları oldukça samimi ve sıcak kanlı. Farklı kültürden pek çok insan burada bir arada sorunsuzca yaşıyor. Kimse kimseye karışmıyor, farklı tercihler sorun değil. Suç oranı çok düşük. Bu nedenle çok güvenli.
Kentin ekonomisini turizm, teknoloji üretimi oluşturmakta.
Victoria’ da büyük marketlerde aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Kaliteli restoranlarda uygun fiyatlarda yemek yiyebiliyorsunuz.
Kanada’nın farklı şehirlerinde sigara ile ilgili farklı uygulamalar var.
Bilinmesi gereken bir diğer husus da Ülkemizde olduğu gibi Victoria’da ve  British Columbia’da kapalı yerlerde sigara içmek yasak. Açık mekanlarda ise içmek serbest.
Çevre yeşil park ve bahçelerle dolu ve çok temiz.
Burada gezilebilecek yerler Britanya Kolumbiyasi Parlemento Binası, Butchart Bahçeleri, Point Ellits Evi ve Bahçeleri, Victoria Bugg Zoo, Fan Tan Alley, Royal BC Müzesi’ dir.

Victoria ‘da Ulaşım

Victoria’da ulaşım, otobüsle, taksiyle veya bisikletle sağlanabiliyor. Otobüsler ucuz olmakla birlikte istediğiniz her yere otobüsle gitmek mümkün, otobüs, en çok kullanılan ulaşım aracı diyebiliriz. Bisiklet de oldukça yaygın kullanılmakla birlikte isterseniz bisiklet veya araba kiralayabilirsiniz. Kanadalılar trafikte yolun sağ tarafını kullanırlar. Herhangi bir ülkeden alınan geçerli bir sürücü belgesi burada üç ay geçerli.

Eğitim için Victoria

Kanada ülkesi özellikle yurt dışı eğitimi için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bunun en önemli nedeni ise ülkedeki eğitim politikası, eğitime verilen önem, verilen eğitimin kalitesi, alınan diplomanın tüm dünyada geçerli olması ve güvenli bir ülke olmasıdır.
Ayrıca Kanada Doları kurunun diğer kurlara göre uygun olması buradaki eğitimin fiyat olarak da uygun olmasını sağlamaktadır.
Kanada’da akademik, profesyonel ya da dönemsel olarak herhangi bir eğitim kurumunda eğitim almak için gelmeden önce öğrenci vizesi almak gerekiyor. Ancak altı aydan az sürecek olan eğitimlerde öğrenci iznine ihtiyaç olmayacaktır. Öncelikle Kanada’da hangi okulda okumak isteniyorsa bu okula başvuru yapılmalı ve bu okuldan kabul almalısınız. Kabul mektubu ile Kanada ‘da yaşamınızı nasıl idame ettireceğinize dair belgeleri de ekleyerek vize başvurusunu yapabilirsiniz.
Burada öğrenci iken eğitim gördüğünüz okulda çalışma izniniz olmadan çalışabilirsiniz ancak okul dışında bir işte çalışmak isterseniz çalışma izni almanız gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder