29 Mayıs 2019 Çarşamba



         EİNDHOVEN
Eindhoven, geçmişi büyük ölçüde endüstriyel gelişmelere ve uluslararası elektronik şirketi Philips'in yükselişine bağlı olan modern bir şehirdir. Hollanda'nın en büyük beşinci şehri, ülkenin tipik Hollanda cazibesine sahip olmayabilir, ancak Eindhoven hala hareketli ve hareketli bir şehir. Kentin sunumunun ön planda, tasarım haftası, teknik bir üniversite ve modern mimarisi ile inovasyon ve teknoloji var. En iyi 10 rehberimizin yardımıyla Eindhoven'ı keşfedin.
eindhoven her şey ile ilgili görsel sonucu

Hollanda Tasarım Haftası'nı ziyaret edin

Her yıl 2400'den fazla tasarımcı Eindhoven'da fikirlerini Kuzey Avrupa, Hollanda Tasarım Haftası'nın en büyük tasarım etkinliğinde sunmak üzere bir araya geliyor. Haftalık etkinliğe Hollanda'dan ve yurtdışından 250.000'den fazla ziyaretçi katıldı. Tasarım haftası, şehir genelinde sekiz yerde gerçekleşir ve farklı etkinlikler ve etkinlikler içerir. Atölye çalışmaları, seminerler, sergiler ve konferanslar ziyaret edin ve yaklaşan tasarım trendlerini keşfedin.

Lichttoren'de Bir Kahve Var

Eindhoven'ın en belirgin yerlerinden biri Işık Kulesi'dir. Yedi kenarlı bu fütüristik beyaz binanın en üst katları, uluslararası elektrik şirketi Philips tarafından ampullerinin dayanıklılığını test etmek için kullanıldı. Sürekli yanan ışıklar nedeniyle bina yeni adını kazandı. Yıllar boyunca, Philips aydınlatma departmanı merkezini, yenilenmeden ve özel ev ve ofislere dönüştürülmeden önce de ağırladı. Şehrin muhteşem manzarasını görmek için tırmanın ve binanın modernliğini yansıtan şık ve şık bir kafe olan Usine'de bir kahve içmek için mola verin.
Lichttoren, Eindhoven, Hollanda

eindhoven her ÅŸey ile ilgili görsel sonucuOude 

Oude Toren ya da Eski Kule, bir zamanlar Aziz Petrus'a adanmış Brabantine Gotik tarzı kilisenin bir parçasıydı. İlk kilise, 11. yüzyılda bu yerde inşa edildi. Kilisenin tuğla tadilatı, kulenin 14. ya da 15. yüzyıldan kalma geç ortaçağ döneminde gerçekleşmiştir. Bugün, kule eski kilisenin kalan tek parçasıdır. Yıllar boyunca yeniden düzenlenmiş ve yüksekliğe indirilmiş, bugün 43 metredir. Eski Kule, Eindhoven'deki en eski kiliselerden biridir ve tarihle ilgilenenler için kesinlikle görülmeye değerdir.
Oude Toren, Oude Torenstraat 1, Eindhoven, Hollanda

Van Abbemuseum

1936 yılında kurulan Van Abbemuseum, kendine özgü bir dış cephesi ve etkileyici bir sanat eserleri koleksiyonuna sahip eşsiz bir müzedir. Hollanda'da modern ve çağdaş sanatın önde gelen müzelerinden biridir. Müze binası 2003 yılında kapsamlı bir tadilattan ve bir bina uzantısından geçmiştir ve kompleks, her ikisi de farklı mimari tasarıma sahip iki binaya sahiptir. Müze Picasso, Mondriaan, Chagall, Appel ve El Lissitzky gibi dünyaca ünlü sanatçılardan eserler sergiliyor. Giriş ücreti ödenmesine rağmen, her ayın ilk Perşembe günü saat 17.00'den sonra giriş ücretsizdir.
Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, Eindhoven, Hollanda, +31 40 238 1000

eindhoven her şey ile ilgili görsel sonucuFeelGood Market

Her ayın üçüncü Pazar günü, FeelGood Market'i keşfetmek için Klokgebouw'daki festival alanına gider. Bu canlı pazar, çeşitli ürünler sunan ve yaratımlarını halka sergileyen tasarımcılar, sanatçılar ve diğer yaratıcı insanları bir araya getiriyor. Pazar canlı müzik, tiyatro ve dans gösterileri ve farklı atölyeler tarafından aydınlatılmaktadır. Etrafta dolaşın ve müzik dinleyin, lezzetli yemeklerin tadına bakın ve yeni tasarım trendlerini keşfedin. Pazar, çocuk aktivitelerini ve yetişkinler için eğlenceyi birleştirir, bu yüzden tüm aile için mükemmel bir yerdir.
FeelGood Market, Klokgebouw 50, Eindhoven, Hollanda

Vestedatoren

2006 yılında inşa edilen Vestedatoren, kısa süre önce Eindhoven'ın siluetinin ayırt edici yapılarından biri oldu. Kule, kentin dördüncü en yüksek ve 90 metre ölçer. Jo Coenen tarafından tasarlanan kule Hollanda Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Yılın BNA Binası plaketine layık görülmüştür. Karakteristik tasarımıyla, bina New York'ta bulunan Flatiron Binası'nı andırıyor. Her ikisi de kendine özgü yuvarlak ve sivri bir şekle sahiptir, ancak Hollanda tasarımı tam bir elmas biçimindedir.
Vestedatoren, Vestdijk, Eindhoven, Hollanda

Philips Müzesi

eindhoven her ÅŸey ile ilgili görsel sonucuEindhoven'ın tarihi, Philips ailesiyle karmaşık bir şekilde bağlanmış. 1891 yılında küçük bir şirket olan lamba üreten bir şirketin günümüzün büyük uluslararası markası olma yolunda nasıl geliştiğini keşfetmek için Philips Müzeleri'ni ziyaret edin. 2013 yılında yeniden açılan müze, Eindhoven şehir merkezindeki ilk Philips fabrikasının yerinde bulunuyor. Müze salı ve pazar günleri arasında saat 11 ile akşam 5 arasında açıktır.
Philips Müzesi, Emmasingel 31, Eindhoven, Hollanda, 

Eindhoven, Hollanda'nın en büyük yeşil şehri olarak bilinir. Akşam yürüyüşü için mükemook

Şehir Parklarından ve Bahçelerden Birinde Rahatlayınmel olan Stadswandelpark veya şehir yürüyüş parktır. Şehir merkezinde bulunan park farklı heykellere ev sahipliği yapmaktadır. Doğada aktif bir gün arıyorsanız, Genneper Park sizin için mükemmel bir yerdir. Farklı yürüyüş yollarını, biyolojik bir çiftliği, Avrupa'nın en büyük yüzme merkezini ve kış aylarında buz pateni pistini keşfedin. Ayrıca Karpendonck Gölü'nün etrafındaki parkı veya Philips adlı parklardan birini keşfedin.

Genneper Parken, Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven, Hollanda, 

Augustijnenkerk

Neo-Gotik tarzda 1898 yılında inşa edilen Augustinian kilisesi şehrin simge yapılarından biridir. Adına rağmen, bu etkileyici bina her zaman bir manastır olmuştur. Manastır kompleksi, kiliseyi ve yanındaki manastırı içermektedir. Her iki bina da Hollanda kültür mirası alanları olarak kabul edilmektedir. İkinci Dünya Savaşı sırasında, kilise binası neredeyse dokunulmamış olarak kaldı, ancak farklılığı nedeniyle kamufle edilmek zorunda kaldı. Kilisenin içinde, dört metre uzunluğunda ve 800 kilogram ağırlığında çarpıcı bir Kutsal Kalp heykeli vardır.
Augustijnenkerk, Tramstraat 37, Eindhoven, Hollanda, 

 

eindhoven her şey ile ilgili görsel sonucuDe Admirant

105 metre boyundaki De Admirant, Eindhoven'deki en yüksek binadır. Kule, hem özel konutları hem de alışveriş merkezlerini daha düşük seviyelerde tutar. De Admirant kulesinin etrafındaki bölge, Admirant Çevresi adı verilen şehrin yeni alışveriş bölgesine dönüştürülmüştür. Proje, alışveriş merkezindeki tuhaf ve fütüristik girişe yakın, mağaza kompleksi ve yakınlardaki sinema komplekslerini ve 'Blob' gibi diğer fütüristik binaları içeriyor.
De Admirant, Eindhoven, Hollanda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder