30 Mayıs 2019 Perşembe

1. Avrupa’nın merkezinde bir konum            -LÜKSEMBURG-
Lüksemburg etrafı Belçika, Fransa ve Almanya çevrili bir Avrupa devleti. Avrupa’nın merkezinde kabul edilecek konumu, herhangi bir Avrupa ülkesine gitmeyi kolay hale getirmesi Lüksemburg’ta yaşamayı oldukça cazip kılıyor.
luksemburg4_tg
Lüksemburg
2. Gelişmişlik
Lüksemburg, dünyanın en gelişmiş ülkeleri içinde yer alıyor. Gelişmiş bir ülke olmanın iyi bir ekonomi, bireylere sunulan sosyal olanaklar, iyi yaşam koşulları gibi faktörlere bağlı olduğu varsayılırsa Lüksemburg tercihler arasında olmalı.
3. Yaşam Kalitesi
Ülke, OECD’nin İyi Yaşam Endeksi Listesi’nde ortalamanın üzerinde bir puana sahip. OECD raporunda ülkeye güvenlikte 8.7(10 üzerinden), yaşam memnuniyetinde 7.8, sağlıkta 7.9, kazançta 6.6, konutta 6.6 puan verilmiş.
luksemburg6_tg
Lüksemburg
4. Ekonomi
Dünyanın en iyi ekonomilerinden biri de Lüksemburg’ta… Sürekli büyüyen ülke ekonomisi, düşük enflasyon nedeniyle Lüksemburg’ta yaşama tutunmak diğer ülkelere nazaran daha kolay.
 5. İş bulma konusunda endişelenmeyin
Başka bir yere gitmeyi engelleyen başlıca faktör iş bulamama, geçinememe kaygısıdır. Ancak Lüksemburg’ta bunu düşünmenize gerek yok. %4 işsizlik oranıyla dünyada iş bulma konusunda en az zorlanacağınız ülkedesiniz…
6. Kişi başına düşen gelirde dünyada birinci
Hazır ekonomik konulardan bahsediyorken en önemli faktörü es geçmeyelim. Lüksemburg, Dünya Bankası verilerine göre 110,665 dolar ile kişi başına düşen gelirde dünyada birinci.
7. Avrupa Birliği’nin kalbinin attığı ülke
Lüksemburg, Avrupa Birliği(AB), NATO’nun, OECD, Birleşmiş Milletler, Batı Avrupa Birliği ve Benelüks Topluluğu’nun kurucu ülkelerinden biri. Bununla birlikte, başkent Lüksemburg çok sayıda AB kurumuna ev sahipliği yapıyor.
Avrupa Birliği’nin kalbinde yaşamak da güzel olmalı…
abbinasi_tg
AB Binası, Lüksemburg
8. Her yıl ortalama 10.000 göçmen alıyor
9. Düzenli ve etkileyici şehir yapısı
Lüksemburg’un tarih ve doğanın iç içe geçtiği düzenli bir şehir yapısı var. Şehrin cazibesi, doğanın huzuruyla karışınca zamanın nasıl geçtiğini anlamak zor olacaktır. Bu tezi kanıtlar misali, Lüksemburg’taki çoğu şehir UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.
luksemburgsokaklar_tg
Lüksemburg sokaklar
luksemburgsehir_tg
Lüksemburg şehri
Ve göz alıcı destinasyonlar…
luksemburg6_tg
Viande Kalesi, Lüksemburg
luksemburg3_tg
Lüksemburg
10. Eğlence
Lüksemburg’ta zamanı değerlendirmek için de elinizde fazla alternatif bulunuyor. Festival alternatifinde Epifani(hamur işi yeme festivali), Candlemass(çocuklar şarkı söyleyip şeker toplar), Fuesent karnavalı, Festive markets var.
Alışveriş tercihiniz olursa Esch Sur Alzette, Grande Rue, Place d’Armes, Place Guillaume’de Avrupa’nın ünlü markalarını bulabilirsiniz.
Cafe, restoran, bar veya eğlence mekanlarında ortalama bir miktara zaman geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder