29 Mayıs 2019 Çarşamba

Raleigh, ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinin başkenti olup Kuzey Karolina eyaletinde Charlotte şehrinden sonra en kalabalık şehirdir. Wake ilçesinin idari merkezidir. 2012 itibarı ile şehrin nüfusu 423,179 kişidir ve ABD'nin en büyük 45. şehridir.  
Rakım96 m
Alan375 km²
Nüfus464.758 (2017)
Hava durumu30 °C, Rüzgar yönü: Batı, Rüzgar hızı: 10 km/s, Nem: %48
Yerel saatÇarşamba 10.11


20160227_174726-001Üniversiteler Üçgeni: Raleigh  1887 yılında kurulan Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi Kuzey Karolina eyaletinin Raleigh şehrinde bulunan bir kamu üniversitesidir. Yeni açılan Centennial Kampüsü aracılığıyla da eğitim verilmeye başlanmıştır. Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı 31.000 öğrencisi vardır. Üniversite 10 okul ve fakülteden oluşmaktadır, bunlar: Ziraat ve Yaşam Bilimleri, Tasarım, Eğitim, Mühendislik, Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler, İşletme, Tabii Kaynaklar, Fen ve Matematik Bilimleri, Tekstil, Veterinerlik, First Year College (birinci sınıf derslerinin verildiği okul) ve Yüksek Lisans Okulu 

     Meredith College

raleigh meredith college ile ilgili görsel sonucu Meredith Koleji, Raleigh, Kuzey Carolina'da bulunan bir kadın liberal sanat koleji ve coeducational yüksek lisans okulu. Meredith, lisans programlarına yaklaşık 2.000 kadını, lisans programlarına 300 erkek ve kadını alıyor.

Shaw University BookstoreRaleigh Enstitüsü olarak kurulan Shaw Üniversitesi, özel bir liberal sanat kurumu ve Raleigh, Kuzey Carolina, Amerika Birleşik Devletleri'nde tarihsel olarak siyah bir üniversitedir. 1 Aralık 1865'te kurulan Shaw University, Güney Amerika'daki ilk HBCU'dur. 
William Peace University
William Peace University, Raleigh, North Carolina, Amerika Birleşik Devletleri şehir merkezinde bulunan küçük bir liberal sanat kolejidir. Presbiteryen Kilisesi'ne bağlı ve 26 ana dalda lisans dereceleri sunuyor. Kurum 2012 yılında bugünkü ismini benimsedi; daha önce Barış Enstitüsü ve Barış Koleji olarak biliniyordu

  Saint Augustine’s Üniversite
raleigh saint augustine’s university ile ilgili görsel sonucuSaint Augustine Üniversitesi Raleigh, Kuzey Carolina'da bulunan ve tarihi olarak özel bir kara kolejdir. 1867'de serbest kölelerin eğitimi için Piskoposluk din adamları tarafından kuruldu.

Wake Technical Community College
Wake Teknik Topluluğu Koleji, ortaklıklar dereceleri, teknik sertifikalar ve kredisiz dersler sunan iki yıllık bir topluluk kolejdir. İlk yeri Southern Wake Campus, 1963'te açıldı. Wake Tech, şimdi Wake County'de birden fazla kampüs işletiyor.
Campbell University Norman Adrian Wiggins School of Law
Norman Adrian Wiggins Hukuk Fakültesi, Kuzey Carolina, Raleigh'deki özel bir hukuk fakültesidir. 1976'da kurulan hukuk fakültesi, Campbell University tarafından sunulan altı yüksek lisans programından biridir.
Wake Early College of Health and Sciences
Wake Erken Sağlık ve Bilim Koleji Lisesi, iki Wake Tech sitesinde bulunan küçük bir lise programıdır: her ikisi de Raleigh, Kuzey Carolina'daki Sağlık Bilimleri Kampüsü ve Kuzey Kampüsü.

     Açıklamaİngilizceden çevrilmiştir-Saint Augustine Üniversitesi Raleigh, Kuzey Carolina'da bulunan ve tarihi olarak özel bir kara kolejdir. 1867'de serbest kölelerin eğitimi için Piskoposluk din adamları tarafından kuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder